Keleti érzés és vaddisznósült

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Keleti érzés és vaddisznósült

Feltöltve: 2017-03-14

Bükfürdőre, a Hotel Caramell Prémium Resortba indultunk egy nedves, szürke reggelen. Az ilyen napokon jön jól legjobban, hogy a wellness szállodákban egyáltalán nem számít milyen évszak van, csak fürdőruha és strandpapucs kell a boldogsághoz.

A Caramell Premium Resort ****Superior - az ország első szállodája, amelynek belső tereit holisztikus szemlélettel alakították ki - 2005. decemberében nyílt meg. Később az Új Széchenyi Terv keretében, uniós támogatással mintegy három és fél hektáron megszületett a Hotel Caramell Premium Resort, amely 142 szobával, 2000 négyzetméteres szabadtéri és beltéri wellness világgal, százféle szépészeti és gyógykezeléssel, Ayurvédikus központtal, kristály szerkezetű kalandparkkal, mászó- és kötélpályával, kül- és beltéri gyermekmedencékkel rendelkezik.

Feng shui érzés

Az első feng shui könyv 20 évvel ezelőtt jelent meg magyar nyelven, rá néhány évre már meg is kapta az első szállodai megbízását Szilvási Judit feng shui szakértő, aki az elemek és formák arányával igyekezett elérni, hogy kellemes, megnyugtató térbe érkezzen itt a vendég. 2005-ben - a Hotel Caramell megnyitásakor - újdonságot vitt a keleti stílus a szállodai enteriőrök világába. Most a belsőépítészeti munka olyan elemekkel is dicsekedhet, amelyek sohase mennek ki a divatból, így a színes, meleg fények a recepciónál, a szív alakú wellness medence a közepén található kuckóval, melyek valóban élvezetes, élményszerű teret adnak. Sajnos, a fürdő- és wellness komplexum felújított részéből mi keveset láttunk, mivel ott jártunkkor még nem volt készen, de bízzunk benne, hogy ugyanolyan kellemes, mint amit volt szerencsénk kipróbálni. Az általunk látott két konferenciaterem viszont jól sikerült, a kisebbik terem tájolása is szerencsés. A nagyobbik teremből kilépve meglepetésemre egy golden retrivert pillantottam meg, éppen vizet ivott egy fémtálkából, de hiszen ez egy kutya-macska barát szállodában teljesen normális.



A Caramell szobái – amelyek száma 142-re bővült - a legnagyobb alapterületűek a környéken: 28-33 négyzetméteresek, de van elnöki lakosztály is, amely 60 négyzetméteres. A tágas szoba nagy előny, én nagyon kedvelem legalábbis. Társaim kipróbálták a különféle masszázs típusokat, meg is voltak elégedve, én inkább arra voltam kíváncsi, vajon mit értenek itt cigánykártyán, s meg is lepődtem, hogy egy autentikus jósnőbe szaladtam bele, aki egy régi, bizonyára örökölt, különleges kártyából tekintett bele a sorsomba.

Kneipp park és forralt bor

A Hotel Caramellben a svédasztalos vacsora és a szintén svédasztalos reggeli pompás! Életem legjobb vaddisznósültjét is itt sikerült elköltenem, de a halak, a különféle saláták, sajtok, csokik és aprósütemények is mind kedvemre voltak.
És még utána jött a születésnapi torta: karamellás, piros gyümölcsös, arany csokihálós. A torta után pazar tűzijáték várt ránk a szálloda előtt, a kalandparknál, mert kalandpark is épült ide: a látványos kristályszerkezetű, háromszintes Kristály Toronyban több mint egy kilométer hosszú pálya, óriás hinta és 200 méteres Flying Fox csúszda is található.

A kedvencem a Nyugat-Magyarországi szállodai reggeli! Errefelé mindig kapunk apró és finom friss péksüteményt, németes kolbászkákat, jó minőségű virslit, házi lekvárokat, sokféle sajtot. Pácolt heringgel, rántott hagymakarikákkal, sajtos paradicsommal, sült gombával, friss apró sütivel és aszalt gyümölcsökkel itt még fokozzák is az élvezeteket.

A szálloda bejáratánál dottó várja a csapatot, és Bük művelődési házának igazgatója, aki valaha hivatásos katona volt, most népművelő és országosan jegyzett vőfély. Bük egyébként a külföldiek körében a harmadik legnépszerűbb városnak számított 2015-ben Budapest és Hévíz után. A tájházban kontyalávalót kapunk és pogácsát, díszíthetünk mézeskalácsot, azután irány a Kneipp park! Ha nyár lenne, levetnénk a cipőnket, és mezítláb végigtaposnánk a köveket, a mulcsot, az avart. Kitaposnánk magunkból sok mérget és bánatot. De most inkább forralt bort iszunk, az is jól jön ilyenkor. Bük igazi turistaparadicsom. Sokan azért költöztek ide, hogy a vendéglátásból éljenek meg. Magyarok, osztrákok, csehek jönnek vendégségbe, sok a kisgyermekes család, a fürdő- és fogászati turista. A városnézés utolsó állomása a felújításon áteső Bükfürdő Gyógy- és élménycentrum, ahol már többször remekül éreztük magunkat, de úgy látszik, ezt is lehet még fokozni.